Introducció al Cohabitatge
15024
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15024,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Introducció al Cohabitatge

Una introducció al Cohabitatge

Una nova manera de viure en comunitat, tot i respectant la pòpia individualitat.

Primer les persones

Ajudem a construir un grup d’amistat i el seu Marc de  Convivència. El més important és la gestió social i  emocional del grup de persones que l’integren. És el  nostre valor més preuat.

Crear un grup de persones amigues i veïnes

És el període per a sumar voluntats i crear un veritable  grup d’amics i veïns. Com els de tota la vida. Mitjançant  un procés ric, agradable i molt variat. Amb trobades informatives, lúdiques i també de convivència.

Aquesta construcció de la convivència ens  acompanyarà durant tot el procés.

Aportació inicial recuperable + quota mensual

Una vegada constituïda la cooperativa d’habitatge i  seleccionat el terreny, és el moment de començar amb  la inversió.

Cada unitat de convivència haurà de fer una primera  aportació d’entre un 20% i un 40% del cost estimat  necessari per unitat. Un import recuperable si mai ha de  deixar la comunitat. La resta del finançament l’aportarà  la banca ètica i cada unitat de convivència pagarà la  seva quota corresponent al finançament + els serveis  acordats entre totes.

Sòl i Projecte Comuns

Sempre d’acord amb els nostres valors, escollint solars  en entorns saludables i treballant a partir de propostes  de disseny biocompatibles i sostenibles. Des del  principi, la comunitat participa en les decisions del tipus  de sòl, zones comunes, habitatges, el seu finançament,  els seus serveis. És el que diem el procés de Codisseny.

La construcció

Tot el procés de construcció és supervisat per la  comunitat i l’equip tècnic..

Els pagaments es faran sobre  certificacions d’obra avalades pel banc. I tot plegat,  amb la cultura de salut a l’habitatge i els controls de  qualitat que ho optimitzin.

Auto-Gestió, bé comú i vocació

Es planteja el desenvolupament de la capacitat de gestió  interna, perquè aquelles coses que la mateixa Comunitat  decideixi que pot realitzar pels seus mitjans, siguin un  estalvi i un motiu de participació il·lusionant per a totes les persones que compondrem la cooperativa.  D’aconseguir un equilibri pràctic i una convivència veïnal  pel bé comú, com són: Dignitat Humana, Solidaritat, Sostenibilitat ecològica, Justícia social i Participació  democràtica.

Sortida Gestionada

Si algun dia alguna unitat de convivència necessita  marxar, la cooperativa gestionarà l’ocupació de  l’habitatge i qui marxi recuperarà el capital inicial  aportat més l’interés anual del creixement del cost de la  vida. Sense especulació i sense perjudicar el valor dels  diners que va aportar en el seu moment.

Descobreix el teu habitatge ideal. No busquis més, informa’t aquí!