Introducció al Cohousing
15024
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15024,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Introducció al Cohousing

Una introducció al Cohousing

Hem decidit fer aquesta part del camí i anar acompanyats per la cooperativa de treball Vida Sostenible  Cohousing. Compartim amb ells els seus valors i ens agrada la seva metodologia.

Primer les persones

 

Ajudem a construir un grup d’amistat i el seu Marc de  Convivència. El més important és la gestió social i  emocional del grup de persones que l’integren. És el  nostre valor més preuat.

Crear un grup de persones amigues i veïnes

 

És el període per a sumar voluntats i crear un veritable  grup d’amics i veïns. Com els de tota la vida. Mitjançant  un procés ric, agradable i molt variat. Amb tallers  formals i informals i amb trobades informatives i  lúdiques. Aquesta construcció de la convivència ens  acompanyarà durant tot el procés.

Aportació inicial recuperable + quota mensual

 

Una vegada constituïda la cooperativa d’habitatge i  seleccionat el terreny, és el moment de començar amb  la inversió.

Cada unitat de convivència haurà de fer una primera  aportació d’entre un 20% i un 40% del cost estimat  necessari per unitat. Un import recuperable si mai ha de  deixar la comunitat. La resta del finançament l’aportarà  la banca ètica i cada unitat de convivència pagarà la  seva quota corresponent al finançament + els serveis  acordats entre totes.

Sòl i Projecte Comuns

 

Sempre d’acord amb els nostres valors, escollint solars  en entorns saludables i treballant a partir de propostes  de disseny biocompatibles i sostenibles. Des del  principi, la comunitat participa en les decisions del tipus  de sòl, zones comunes, habitatges, el seu finançament,  els seus serveis. És el que diem el procés de Codisseny.

La construcció

 

Tot el procés de construcció és supervisat per la  comunitat i l’equip tècnic. Vida Sostenible Cohousing  no és constructora, per tant, la cooperativa haurà de contractar-ne una. Els pagaments es faran sobre  certificacions d’obra avalades pel banc. I tot plegat,  amb la cultura de salut a l’habitatge i els controls de  qualitat que ho optimitzin.

Auto-Gestió, bé comú i vocació

 

Es planteja el desenvolupament de la capacitat de gestió  interna, perquè aquelles coses que la mateixa Comunitat  decideixi que pot realitzar pels seus mitjans, siguin un  estalvi i un motiu de participació il·lusionant per a totes les persones que compondrem la cooperativa.  D’aconseguir un equilibri pràctic i una convivència veïnal  pel bé comú, com són: Dignitat Humana, Solidaritat, Sostenibilitat ecològica, Justícia social i Participació  democràtica.

Sortida Gestionada

 

Si algun dia alguna unitat de convivència necessita  marxar, la cooperativa gestionarà l’ocupació de  l’habitatge i qui marxi recuperarà el capital inicial  aportat més l’interés anual del creixement del cost de la  vida. Sense especulació i sense perjudicar el valor dels  diners que va aportar en el seu moment.

Descobreix el teu habitatge ideal. No busquis més, informa’t aquí!