Preguntes freqüents
15087
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15087,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Preguntes freqüents

Preguntes freqüents

Preguntes generals sobre el projecte

Quin tipus de cohabitatge sou (intergeneracional, sènior etc.)?

No està definit per a una franja d’edat concreta, però considerem idònies persones adultes entre 55 i 75 anys aproximadament en el moment de la incorporació.

Es valorarà cada cas individualment.

Quantes unitats sereu?

Entre 16 i 24 unitats de convivència (habitatges).

Quan creieu que serà una realitat?

Entre 2 i 4 anys. Dependrà de:

  • El nombre de persones que hi hagi en el grup, per saber a quin tipus de sòl podrem accedir.
  • De la grandària del solar, si és públic o privat, amb concert municipal…

Com es combinarà la vida en comú amb la privada?

Cada unitat de convivència tindrà el seu habitatge individual amb total intimitat, però existiran serveis i espais comuns per  conviure i compartir.

La ubicació serà a Terrassa? En el nucli urbà o als afores?

Preferentment nucli urbà de Terrassa, per tenir accés a tots els serveis de la ciutat.

Però també estem cercant sòl per els voltants, preferentment al Vallès Occidental i no estem tancats a altres indrets si ens resulten favorables.

S’ha de viure a Terrassa per formar part del projecte?

Qualsevol persona poc accedir-hi.

Preguntes sobre qüestions econòmiques

Règim d'ús dels habitatges?

Els habitatges seran propietat de la cooperativa, que en cedirà el dret d’ús i gaudi a les persones sòcies per temps  indefinit, a canvi d’una quota mensual assequible.

El dret d’ús i gaudi no és transmissible en cap cas, però pot ser heretable en els casos preestablerts al RRI (Reglament  de Règim Intern).

Amb aquest règim s’evita l’especulació sobre l’habitatge, que és considerat un dret fonamental.

Què costarà la inversió per cada unitat de convivència?

El preu exacte està condicionat a múltiples factors que encara desconeixem, tot i així sí que hem fet un estudi de  costos molt aproximat, aquesta és la inversió que es ponderarà en funció de la grandària de les unitats de convivència  (habitatges).

Cost total estimat per a l’execució del projecte per a 24 unitats de convivència 3.250.000 € Iva inclòs, que ha  d’assumir la cooperativa.

Aportació inicial aproximada, repartida al llarg de 3 anys (just abans de començar la construcció), per cada unitat de  convivència: 40.000 € Retornable en finalitzar la tinença.

La càrrega de financera que correspon a cada habitatge seria d’aproximadament 485 €/mes a 20 anys, que seria el  mínim mensual que es reparteix en diferents quotes. A les que cal afegir les quotes de despeses fixes generals, la de  manteniment, la de serveis i les quotes menors de solidaritat i de gestió.

Preguntes sobre serveis i gestions

En quins espais comuns esteu pensant?

A definir: Jardí-hort, sala d’usos múltiples, bugaderia, traster i d’altres, com potser menjador-cuina comunitària.

Com es portarà la gestió de la comunitat i dels diferents serveis?

Proposen com un dels models de co-governança la Sociocràcia, un sistema que  estableix el nosaltres per damunt del jo com a premissa essencial: Si nosaltres estem bé, jo estaré bé.

La implementació d’aquest sistema està previst fer-la en paral·lel, durant la fase de disseny col·laboratiu i redacció del  projecte arquitectònic.

Es planteja tenir algun tipus de sinergia amb el barri?

El projecte està pensat per tenir la màxima integració en el barri on estigui ubicat, la nostra interacció amb les persones  veïnes al cohabitatge serà respectuosa i col·laborativa, amb el desig de participar en les activitats del barri i en tot allò  que puguem aportar a partir dels nostres mitjans, coneixements i experiències.

Preguntes sobre situacions particulars posibles

Una vegada has passat a formar part del col·lectiu, et pots tirar enrere?

Sí, i es tornarà gran part de l’import inicial, en el moment que entri una altra unitat familiar substituta. En les condicions establertes en el el Reglament de Règim intern(RRI)

Descobreix el teu habitatge ideal. No busquis més, informa’t aquí!