Terrassa Cooperativa 2021
14957
post-template-default,single,single-post,postid-14957,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Terrassa Cooperativa 2021

Terrassa Cooperativa 2021

Durant el mes de novembre, Terrassa esdevé un lloc de trobada entre la ciutadania i el teixit de l’economia social i solidària de la ciutat. Les entitats, les empreses, els col·lectius i els serveis municipals s’apropen a la ciutadania i al món educatiu, obrint les seves activitats i mostrant a què es dediquen i com poden cobrir les necessitats quotidianes i bàsiques de tots i totes: habitatge, alimentació, mobilitat, consum, educació, comunicació, lleure, etc.

La situació social i econòmica global i local, agreujada per la crisi de la Covid-19, i l’emergència climàtica ens obliguen a plantejar formes d’organitzar-nos, de consumir i de produir de manera més responsable, fent que les ciutats siguin mes sostenibles ambiental i socialment.

L’Economia social i solidària dóna resposta a aquests reptes:

• Quins consums energètics beneficien l’economia local?
• Quines compres realitzem i com consumim de manera responsable a una ciutat com Terrassa?
• Com els agents educatius i la comunitat educativa propicien una educació econòmica democràtica amb l’alumnat?
• Les cures (de la gent gran, dels infants, de les persones amb vulnerabilitat) sostenen la resta de la vida, som corresponsables, com s’ha d’impulsar?
• Com ha de ser la mobilitat del futur proper?
• Com pot el món productiu incloure la vida i la mirada de l’economia feminista?
• Quins són els límits del planeta i com s’ha de fer compatible amb l’activitat humana?
• Com afrontem el dret a l’habitatge?
• Com podem col·laborar entre totes i tots per eliminar la bretxa digital?

Per assolir els reptes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, l’Economia Social i Solidària és una palanca imprescindible. En aquest sentit, hem ideat una edició per oferir activitats per a tota la ciutadania i el món educatiu; per gaudir i aprendre com l’Economia Social i Solidària és una resposta a un nou model de ciutat.

L’edició 2021 consta de dos grans blocs, a partir dels quals les empreses, entitats, els col·lectius i els serveis municipals co-creem l’oferta mensual del Programa i de la Fira.

Tota la informació AQUI